10.8.2017

Nu kan du köpa bilförsäkringar med mobilen

Nu kan du enkelt köpa kasko- och trafikförsäkringar till bilen i S-mobil direkt av LokalTapiola, S-gruppens samarbetspartner inom försäkring. Ägarkunderna får Bonus på försäkringar och på kaskoförsäkringar ges rabatt fram till slutet av augusti.

  • Nu kan du köpa bilförsäkringar med mobilen

    Nu kan du köpa bilförsäkringar med mobilen

S-mobil, den enda appen i Finland som förenar bank och butik, fortsätter att utvecklas. Appen har laddats ned över en miljon gånger, och via den kan man nu köpa LokalTapiola Bilförsäkring och registrera nya fordon.
 
"S-mobil har blivit ytterst populär och försäkringsavsnittet har fått ett utmärkt mottagande. Hela 70 000 användare sköter sina försäkringar i mobilen, och nu när man även kan köpa bilförsäkringar i S-mobil tror vi att appen kommer att öka ytterligare i popularitet", säger Juha Raumolin, direktör för digital utveckling på S-Banken.
 
I LokalTapiolas Bilförsäkring ingår en fordonsförsäkring som ersätter skador på bilen, dvs. en kaskoförsäkring, och en obligatorisk trafikförsäkring. Tillsammans ersätter försäkringarna skador på bilen och dess utrustning samt motpartens person- och sakskador.
 
I S-mobil kan du även köpa LokalTapiolas Hemförsäkring och Smart livförsäkring.

I avsnittet Försäkringar finns följande tjänster och funktioner:

  • Dina försäkringar i LokalTapiola
  • Kontaktuppgifter till ersättningstjänsten och det närmaste verksamhetsstället
  • Försäkringsfakturor och möjlighet att ändra förfallodagen
  • Möjlighet att registrera ägarkundskapet för att samla Bonus på försäkringspremier
  • LokalTapiolas förmåner och tjänster
  • Möjlighet att köpa Smart livförsäkring, Hemförsäkring och Bilförsäkring
  • Möjlighet att skicka krypterade meddelanden till LokalTapiolas webbtjänst
I försäkringsavsnittet ser du också hur mycket Bonus du har samlat på försäkringspremier under de senaste 12 månaderna. LokalTapiola skickar en gång i månaden uppgifter om försäkringspremierna till S-gruppen för betalning av Bonus, men inga andra uppgifter, till exempel uppgifter om kundernas köp inom S-gruppen, S-Banken och LokalTapiola, sammanslås i S-mobil.

Så här får du tillgång till S-mobil

Du kan ladda ned S-mobil till din telefon i App Store eller Google Play Store. Du hittar appen med sökordet S-mobil. För att få tillgång till alla tjänster behöver du dina webbankskoder till S-Banken vid den första inloggningen: användarkod, lösenord och kodtabell. I fortsättningen kan du logga in enbart med lösenordet till webbanken. 

Så här aktiverar du avsnittet Försäkringar

Du kan aktivera avsnittet Försäkringar om du är myndig och ägarkund i S-gruppen. Du behöver webbankskoder till S-Banken för att aktivera Försäkringar. Logga först in i S-mobil och välj sedan fliken Försäkringar, som du hittar genom att svepa tre gånger åt vänster. Välj Ta i bruk och fortsätt enligt instruktionerna i tjänsten. Om avsnittet Försäkringar inte visas i din telefon, uppdatera S-mobil via appbutiken.
 
 
 

BÖRJA ANVÄNDA S-MOBIL

1

Ladda ned S-mobil-appen via din appbutik.

3

Ta appen i bruk med dina webbankskoder. Då du loggar in med dina personliga webbankskoder till S-Banken får du tillgång till alla tjänster i S-mobil.

HAR DU NÅGRA FRÅGOR?

Svar hittar du här.