Osuusmaksun korko ja ylijäämänpalautus

Asiakasomistajana voit saada kerran vuodessa Bonuksen lisäksi muutakin rahana maksettavaa etua. Jos edellisen vuoden tulos on ollut riittävän hyvä, voi osuuskauppasi maksaa osuusmaksullesi korkoa ja joskus myös ylijäämänpalautusta.

Korko on tuottoa sijoituksellesi ja ylijäämänpalautus puolestaan perustuu siihen, että keskität ostokset omaan osuuskauppaasi.

Koron ja ylijäämänpalautuksen maksamisesta ja suuruudesta päättää vuosittain osuuskaupan edustajisto. Ne maksetaan etujenmaksutileille yleensä loppukevään kuluessa.

Osuusmaksun korko

Osuusmaksu on monessa mielessä hyvä sijoitus. Saat S-Etukortin ja asiakasomistajalle kuuluvat monipuoliset edut, joilla säästät selvää rahaa! Niiden lisäksi useimmat osuuskaupat maksavat osuusmaksulle myös korkoa.

Koron saannin edellytys on, että 100 euron suuruinen osuusmaksu on täyteen maksettu koron maksua edeltävän vuoden loppuun mennessä.

Osuusmaksun voit maksaa kätevästi täyteen Omalla S-kanavalla tai lähimmässä asiakaspalvelupisteessä. 

Kirjaudu Omalla S-kanavalle             Etsi lähin asiakaspalvelupiste

Ylijäämänpalautus

Ylijäämänpalautusta maksaa vain osa osuuskaupoista. Se on tietty, erikseen päätettävä prosenttiosuus koko asiakasomistajatalouden ostoista.

Ylijäämänpalautus lasketaan ostoista, jotka on tehty kyseisen osuuskaupan omista toimipaikoista edellisen vuoden loppuun mennessä. Mukaan ei siis lasketa muiden osuuskauppojen, tytäryritysten tai yhteistyökumppaneiden toimipaikoista tehtyjä ostoja.